3/4 Din ce in ce mai bine

3/4 Din ce in ce mai bine

  • Posted by Gina
  • On 31 mai 2021
  • 0 Comments

Vorbim de multe ori in programele lunare si in sesiunile individuale de coaching despre un tipar de gandire pe care l-am primit/l-am imprumutat multi dintre noi: comparatia.

– Cunosti oameni care se compara cu alti oameni? am intrebat zeci de clienti.

– Da, cunosc foarte multi oameni care se compara cu alti oameni, chiar si eu fac acest lucru! Asa arata 99% dintre raspunsuri.

Da, avem acest tipar de gandire care uneori ne opreste sa actionam catre visurile noastre.

,,Tentatia” de a ne compara este acum prezenta peste tot in jurul nostru. In social media toti suntem frumosi, slabi, fericiti si de succes.

🤔Stiu oameni care si-au lasat la o parte visul ca sa devina antreprenori pe un anumit domeniu. S-au uitat in social media la ceilalti antreprenori pe acel domeniu si. comparandu-se s-au simtit descurajati.

🤔Stiu oameni care si-au lasat deoparte visul de a vorbi in public. S-au uitat la alti vorbitori si, comparandu-se cu ei, au simtit ca ,,ei nu vor putea fi asa”.

🤔Stiu oameni care urmeaza visuri care nu sunt ale lor tocmai pentru ca ii aud pe altii ca acolo e succesul si acolo e viitorul ….

🤔Stiu oameni care sunt mereu in alerta, care sunt mereu nemultumiti de ei si care de multe ori simt frustrare. In organizatiile in care lucreaza sunt comparati cu altii. Rezultatele lor sunt comparate cu rezultatele altor oameni. Si, desi se spune ca echipa e mai eficienta atunci cand oamenii coopereaza, in realitate, ei sunt intr-o competitie permanenta in acel mediu.

🤔🤔🤔Stiu oameni care ….As putea continua cu astfel de exemple. Dar sunt sigura ca si tu ai observat acest tipar de gandire.

Exista insa si un mod diferit in care putem folosi comparatia.

Vezi tu, eu am facut 8 ani de sport de performanta.

Daca si tu ai facut sport de performanta sau daca cunosti pe cineva care face acest lucru, stii ce inseamna acest lucru.

Stii ca, la un moment dat va veni un concurs si atunci, pentru ca tu sa ai medalia e nevoie sa fii mai bun decat ceilalti in acel moment.

Nu stiu cum e pentru altii si cum ii motiveaza antrenorii lor pentru medalie dar eu cred ca am avut o mare sansa.

Nu am auzit, nu imi amintesc sa fi auzit vreodata de la antrenoarea mea: exerseaza ca sa fii mai buna decat X sau decat Y.

In schimb, repetam iar si iar, exersam iar si iar pana imi iesea bine : ,,Repeta: corecteaza asta si asta si o sa iti iasa mai bine.” sau ,,Faci pana iti iese bine” .

Atunci ,,doar” faceam sport de performanta.❤

Acum inteleg ca acea activitate m-a ajutat sa imi formez si un tipar de gandire.

Acest mod de a privi comparatia l-am intalnit si la John Maxwell.

El spune ca, daca vrei sa folosesti acest tipar, atunci te poti compara cu tine cel care ai fost ieri.

❤❤❤Astfel poti incepe sa iti masori progresul. Si, masurarea progresului te ajuta sa avansezi in procesul tau.

Vorbim deseori despre solutii practice, aplicate in sesiunile din programul nostru lunar de dezvoltare personala.

Astazi uite primele 2 sugestii in ceea ce priveste acest tipar de gandire despre care am vobit:

❤Ia-ti o saptamana in care sa te observi tu pe tine. Sa iti observi modul in care in gandirea ta folosesti acest tipar. Il folosesti des sau mai rar? Cand esti tentata/tentat sa il folosesti? Te ajuta sau te incurca?

❤Incepe, pe un anumit domeniu, sa tii un jurnal al progresului. De exemplu, daca vrei sa iti creezi o noua abilitate, noteaza acolo in fiecare zi rezultatele pe care le-ai obtinut si trage concluziile: cum si ce poti imbunatati ca sa ai un rezultat mai bun maine.Incepe cu acesti doi primi pasi si, cu siguranta vei observa schimbari.

Si, daca esti dintre acele persoane care lucreaza pentru un vis❤

Daca vrei sa ai si sa implementezi un plan de dezvoltare personala care sa te duca spre rezultatele pe care le doresti, intreaba-ma despre programul lunar al lunii IULIE.

Da, știu ca mâine începe luna iunie, dar înscrierile pentru iunie s-au terminat.

Incepem înscrierile in programul lunii IULIE.

❤Asadar, in luna iulie, timp de 4 saptamani vorbim despre cum sa lucram cu noi insine ca sa trecem de ESEC.

❤Vorbim despre cum sa gestionam situatiile in care am avut sau avem un esec.

❤Vorbim despre cum sa mergi mai departe si sa obtii rezultatele pe care le doresti chiar daca pe drum te-ai intalnit sau te intalnesti cu ESECUL.

❤In luna programul lunar din IULIE primesti intrumente practice ca sa poti gestiona rapid esecul si sa faci pasul urmator catre visul tau.

Ce spui, ti-ar fi de folos astfel de intrumente ca sa treci peste esec mai repede si mult mai usor?

Ce spui, la intrebarea: ,,Cat de bine gestionezi esecul?”

Ti-ar placea sa raspunzi: ,,Din ce in ce mai bine.”?

Sa ai o saptamana frumoasa de care sa te bucuri din plin!

Gina Stefanoaia

Trainer, coach & speaker independent
Certificat John Maxwell Team
Fondator Academia Startline – Start catre Visul Tau. Cursuri autorizate. Autocunoastere. Dezvoltare personala. Frumusețe.

0 Comments

Leave Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.