Cea mai importanta persoana din viata mea…

Cea mai importanta persoana din viata mea…

  • Posted by Gina
  • On 7 august 2021
  • 0 Comments

 

In plan profesional ne facem un scop clar sa cunoastem mai bine…

✔ colegii de la serviciu sau colaboratorii

✔seful, persoanele de decizie

✔clientii sau potențialii clienti( wow … poate deja ai remarcat cat de mult se pune accent in această perioadă pe avatarul clientului…)

✔persoane care au rezultate in domeniul nostri de interes

✔concurenta (😅 … uneori chiar ,,studiem aprofundat” in aceasta directie)

Participam la training -uri ca sa cunoastem mai bine organizația din care facem parte, care ii sunt valorile, misiunea, viziunea..

La fel, în plan personal… ne concentrăm sa ne cunoastem mai bine sotul/soția,copilul/copiii … părinții, … rudele, vecinii…

Stim cum sunt ei. Stim ce le place si ce nu le place. Ne adaptam de multe ori in functie de personalitatea lor ca sa relaționam mai bine …
Le cunoastem visurile, le cunoastem trecutul, valorile …

În plan profesional sau personal dam timp ca sa ii cunoastem pe CEILALȚI. Dam timp ca sa ii ascultam, ca sa ii privim, ca sa ii intelegem pe CEILALTI…

Lucrez cu multi oameni in cursurile mele si am auzit de atat de multe ori expresii ca acestea:,,parca ma pierdusem pe mine”, ,,eu nu mai eram nicaieri in viata mea”…

Daca si tu – uneori sau destul de des – uiti de tine, uiti de nevoile tale, uiti de visurile tale … te invit sa te inviti tu pe tine in viata ta!


Te invit sa devii constienta/constient de faptul ca cea mai importanta persoana din viata ta esti tu!

Uite, hai sa facem un foarte scurt exercitiu impreuna:


Asa cum esti si unde esti acum: inchide ochii si respira adanc de cateva ori. Apoi spune in gand sau cu voce tare (daca iti permite contextul in care te afli): Eu sunt cea mai importanta persoana din viata mea.Spune o data.Respra.Mai spune inca o data.Respira,Si acum, observa!ce simti cand spui acest lucru! Ce simti in corpul tau? Cum te simti spunand acest lucru?

Noteaza ceea ce ai ai simtit sau ai gandit. Daca vrei, poti sa imi scrii si mie ce ai simtit si ce ai gandit ca Comentariu la acest mesaj. 


Personal, acum mult timp, cand am facut prima data acest foarte scurt exercitiu am spus aceasta propozitie si … instantaneu ,,m-am pomenit” cu un sentiment puternic de vinovatie …

Atunci mi-am spus: Wow … ma simt vinovata la gandul ca eu sunt cea mai importanta persoana din viata mea …

Apoi au navalit o multime de alte emotii si, bineinteles, o multime de ganduri … 

Astazi sunt bucuroasa si recunoscatoare ca am ales aceasta calatorie a dezvoltarii personale!

Vezi tu …  sansa mea a fost ca, la un moment dat sa constientizez ca mergeam pe pilot automat intr-o directie pe care nu o doream.

Caci, ,,pilotul automat”, nu te conduce unde iti doresti ci te conduce catre rezultate care reflecta imaginea ta de sine.

In curand vei avea ocazia sa inveti si tu despre cum functioneaza imaginea de sine si despre cum poti sa ajungi la rezultate diferite lucrand cu imaginea ta de sine.


Astazi vreau sa te incurajez sa iti iei timp si sa reflectezi la exercitiul scurt pe care tocmai l-ai facut si la concluziile pe care le poti trage ca urmare a acestui exercitiu.

Ce spui, ti-a fost de folos exercitiul nostru?

Gina Stefanoaia

Trainer, coach & speaker independent
Certificat John Maxwell Team
Fondator Academia Startline – Start catre Visul Tau. Cursuri autorizate. Autocunoastere. Dezvoltare personala. Frumusețe.

0 Comments

Leave Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.