Hipnoza convingerilor gresite

Hipnoza convingerilor gresite

  • Posted by Gina
  • On 4 august 2021
  • 0 Comments

#dezvoltarepersonala

Se pare ca medicul Alfred Adler,fondator al școlii de psihologie individuală, ,,a inceput-o cu stangul” in ceea ce priveste matematica. Profesoara lui era convinsa ca Adler ,,era prost la matematica”.Profesoara i-a informat si pe parinti despre acest ,,fapt” si le-a spus sa nu se astepte la prea mult de la copil in aceasta privinta. Parintii au devenit la randul lor convinsi de acest lucru. Copilul Adler a acceptat pasiv evaluarea ce i s-a facut iar notele la aritmetica au dovedit ca e o evaluare ,,corecta”…


Suna cunoscuta aceasta inlantuire a situatiilor?


Da, cu totii am primit de multe ori astfel de ,,evaluari” in copilarie. 

Ti s-a intamplat si tie?

Mie da.

Eu am aflat din primii ani de scoala ca eu sunt cam ,,de locul doi” (era pe vremea cand se dadeau premii in functie de medie in invatamantul primar).
Parintii mei au acceptat acest lucru. La fel si eu.Parea ca tot ce pot face este sa accept acest ,,fapt”, sa ma impac cu aceasta realitate.


As avea zeci de astfel de exemple din viata mea si sunt sigura ca si tu ai avea astfel de exemple.
(Daca ai un astfel de exemplu chiar m-ar placea sa il impartasesti cu mine. Poti sa imi scrii in Comentarii si sa imi povestesti pe scurt ce au hotarat altii despre cum esti tu si despre ce poti tu.)

Daca stau sa ma gandesc, in timp, aceste idei se transforma in idei principale – adevarate capitole in povestea vietii noastre.


Eu am asadar un capitul intreg in povestea mea numit ,,Eu sunt de locul doi”In capitolul acesta am strans multe intamplari. Ce sa spun…. ideile principale din acest capitol le-am regasit peste tot: la scoala, apoi la serviciu, apoi in viata personala….


Am tot trait aceasta poveste pana cand am devenit pe locul doi chiar eu in propria mea viata …Asa e ca e ciudat?Traim povesti pe care alti oameni prin convingerile lor le-au scris la un moment dat pentru noi…


Cred ca as fi trait mult si bine cum se spune – as fi trait iar si iar, la niveluri diferite acest capitol daca nu as fi ales la un moment dat ,,sa dau voie” dezvoltarii personale sa faca parte din viata mea.

Da, convingerile gresite ne tin in acelasi loc. E ca si cum pur si simplu ne-ar hipnotiza. Doar traim iar si iar aceleasi tipare. 


Exista insa si o veste buna!Da, de multe ori traim o poveste scrisa de alti oameni pentru noi dar NOI putem schimba aceasta poveste!


Putem sa rescriem NOI povestea.


Si, dupa ce o rescriem putem sa incepem sa ne traim povestea scrisa de noi cei de acum, constienti de potentialul nostru. 


Daca ar fi sa impartasesc cu tine ceva ce m-a ajutat sa incep sa imi rescriu povestea a fost lucrul cu imaginea de sine.


A fost atat de valoros sa constientizez ca imaginea mea de sine, modul in care ma vedeam eu pe mine e de fapt o poveste scrisa de alti oameni! E o poveste dictata de convingerile mele!
Stii si tu ca si mine ca, primul pas pentru ca sa faci o transformare, sa faci sa mearga lucrurile care nu merg, este CONSTIENTIZAREA.


Am facut un drum lung de crestere din acel moment!

Si, pentru ca eu am trecut pe acest drum al lucrului cu imaginea mea de sine, am pregatit si pentru tine, din septembrie, un curs special pentru acest lucru.


Iti voi mai povesti despre cat de mult poate face o diferenta acest curs!
Azi insa vreau sa te bucuri si tu la randul tau de constientizarea acestui fapt: 

 Iti poti rescrie povestea! Poti incepe sa traiesti povestea scrisa de tine, cea sau cel de acum!

Gina Stefanoaia

Trainer, coach & speaker independent
Certificat John Maxwell Team
Fondator Academia Startline – Start catre Visul Tau. Cursuri autorizate. Autocunoastere. Dezvoltare personala. Frumusețe.

0 Comments

Leave Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.