Corectorul in make-up. 6 idei care pot ajuta

Corectorul in make-up. 6 idei care pot ajuta

Corectorul in make-up. 6 idei care pot ajuta

  • Posted by Gina
  • On 20 iunie 2018
  • 0 Comments
  • Curs make-up, machiaj, makeup artist

Cu siguranta ne dorim sa avem un ten uniform, radios, mai odihnit, fara imperfectiuni, sa punem in evidenta stralucirea naturala.


Tenul este de cele mai multe ori neuniform.

Poate fi un ten cu pete de varsta sau tenul se poate depigmenta daca iesim afara fara protectie solara.

Putem resimti schimbari la nivelul tenului din cauza anumitor modificari, ca de exemplu in decursul sarcinii sau in timpul adolescentei.

Sau, putem vorbi despre imperfectiuni cum ar fi petele rosii (ten sensibil care se irita usor), cuperoza (este o afectiune dermatologica frecventa), cicatricile lasate de acnee, cearcane.

Pentru a uniformiza nuanta tenului putem folosi produse care au fost special concepute pentru sarcina de a masca imperfectiunile, care echilibreaza nuanta tenului, dar care in acelasi timp arata natural.

Printre aceste produse se numara si CORECTOARELE.

6 idei despre corectoare
  • Corectoarele sunt prevazute cu mai multi pigmenti in comparatie cu fondul de ten de aceea ofera o acoperire suplimentara zonelor cu probleme – depigmentare, cearcăne închise la culoare – sau pentru ascunderea altor imperfectiuni.
  • Corectorul se poate aplica înainte sau după fondul de ten (depinde de situatie si de culoarea corectorului). Se mai poate folosi pe pleoape şi buze ca bază de machiaj.
  • Corectorul poate fi folosit si sub ochi. Aplica sub forma unui triunghi, cu varful extins pana la obraz, pentru a reduce cearcanele si a lumina fata.
    Pentru a nu se strânge în riduri sau liniile fine de sub ochi, sau pentru a nu se deplasa, corectorul este indicat sa fie fixat cu pudră. Pudra pulbere va încărca mai puțin tenul decât una compactă.
  • Daca vream sa scoatem in evidenta anumite zone putem folosi tot un corector. Este vorba despre zona de sub ochi (in forma de triunghi), arcada, pometele, nasul, barbia. In aceste cazuri aplicam corectorul, tapotand delicat cu degetul inelar. Pentru o acoperire completa, poti repeta daca este cazul. Poti aplica produsul si cu o pensula speciala pentru corectoare.
    Pentru zonele care necesita acoperire, pentru imperfectiuni (acnee, cicatrici, pete etc) – pentru fixare, procedam la fel, tapotezi usor. In felul acesta produsul nu se intinde si intra mai bine in piele.
  • Corectorul poate fi folosit si pentru a da un anumit efect buzelor. Pentru definire si volum, traseaza o linie subtire de corector de jur imprejurul lor. Apoi estompeza cu un betisor sau un buretel.
    Daca vrei sa dai volum buzelor aplica putin anticearcan pe mijlocul lor si tapoteaza cu degetul inelar.
  • Corector pentru fiecare problema – estompeaza, corecteaza si camufleaza imperfectiunile pielii astfel:
    – Pentru a camufla roseata, acneea sau vinisoarele rosii foloseste un corector verde;
    – Pentru a ascunde cearcanele vinetii sau albastre foloseste un corector galben. Corectorul galben este adesea cel mai folosit. Este foarte bun pentru a nuanta pielea si pentru a da o baza luminoasa fondului de ten;
    – Pentru a camufla petele pigmentare, cearcanele cenusii sau maro foloseste un corector portocaliu sau somon
    Ulterior, aplica fondul de ten prin miscari de tapotare.

Urmareste postarile Academiei de make-up Startline si descopera si alte secrete!

Si, descarca GRATUIT ghidul 18+1 METODE cum sa faci economii ca make-up artist.

Click pe imaginea de mai jos ca sa primesti ghidul:

Acest articol este scris de Iulia Ionescu. Pe Iulia o gasesti si aici:

https://www.facebook.com/iuliaionescu.eu/

https://www.iuliaionescu.eu/

 

 

0 Comments

Leave Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.