Provocarile unui make-up artist aspirant

Provocarile unui make-up artist aspirant

Provocarile unui make-up artist aspirant

  • Posted by Gina
  • On 3 octombrie 2017
  • 0 Comments
  • Curs make-up, machiaj, make-up artist, makeup, makeup artist

Povestile celor care au o cariera in make-up au ceva in comun: pasiunea pentru frumos. Fie ca aceasta pasiune aparuse de multa vreme, fie ca pur si simplu a fost descoperita pe parcurs, aceasta este un numitor comun.

 

Daca tu ai descoperit déjà ca ai pasiune pentru frumos, pentru culoare, pentru oameni veseli si fericiti cu ocazia evenimentelor importante din viata lor si daca ai hotarat sa treci de la ,,cum sa ma machiez” la cum sa devin make-up artist, atunci probabil ca ti-ai pus déjà cateva intrebari.

 

Astazi iti propun sa parcugem impreuna cateva dintre aceste intrebari!

 

Intrebarea 1: Sunt make-up artist aspirant, vreau sa invat sa machiez profesionist, ce curs sa aleg?

Sugestia mea: Alege un curs autorizat! Daca tot urmeaza sa profesezi, atunci cel mai bine ar fi ca, dupa curs, sa ai déjà diploma autorizata, recunoscuta de Ministerul Muncii si de Ministerul Invatamantului. Cu acest tip de diploma te poti angaja sau iti poti incepe activitatea ca si persoana fizica autorizata (PFA)

 

Intrebarea 2: De ce as mai merge si la un curs daca deja ma pricep la machiaj? Prietenele mele imi spun ca machiez frumos si am oricum toate informatiile la indemana – in tutoriale de make-up?

 

Sugestia mea: Cand parcurgi un curs autorizat déjà treci din zona de hobby in zona de profesie. Sigur stii déjà multe trucuri de machiaj, sigur stii déjà multe despre machiaj! Un curs insa te va ajuta sa iti sistematizezi  informatia, iti va da mai multa incredere in tine si in ceea ce faci si, in plus, prietenele si cunostintele tale te vor lua in serios! Vor avea increderea si siguranta sa te recomande si altora!

 

Intrebarea 3: Sunt make-up artist aspirant, cum sa aleg cursul cel mai bun pentru mine?

 

Sugestia mea: un curs bun are rezultate bune deci cel mai bine poti afla daca intrebi pe cei care au parcurs acel curs pe care doresti si tu sa il parcurgi. Vei spune ca nu cunosti personal atat de multi oameni. Da, normal! Totusi poti cauta referinte/testimonial pe care fostii cursanti le-au scris. In opinia mea nu e atat de relevant ceea ce spune scoala de machiaj despre cursurile pe care le desfasoara ci relevant este ceea ce spun cei care sunt absolventi.

_____________________________________

Ghid make-up

_____________________________________

Intrebarea  4: Daca aleg un curs foarte lung, voi invata totul despre make-up?

Sugestia mea: Vei invata multe lucruri si, bineinteles ca, daca e un curs mai lung, poti invata mai multe lucruri! Dar, in realitate, domeniul make-up – ca orice domeniu de altfel – te provoaca sa inveti continuu! Sigur vei dori sa inveti tehnici de make-up diferite, de la profesionisti diferiti! Deci, niciun curs nu te va invata totul! Fiecare curs va fi inca un pas pe drumul tau ca profesionist!

 

Intrebarea 5:  Sa imi cumpar deja produse inainte de curs?

Sugestia mea: Cel mai bine ar fi sa astepti putin inainte de a investi in produse. In curs cu siguranta vei descoperi lucruri interesante despre produse si texturi si vei invata sa alegi ceea ce te ajuta cel mai mult cand aplici tehnicile de machiaj invatate.

 

Intrebarea 6: Pe ce sa ma concentrez cel mai mult in timpul cursului?

Sugestia mea: pe TOT. Adica e bine sa stii ca orice curs autorizat are in programa mai mult decat tehnici de machiaj. Sigur are informatii despre profesia  de make-up artist, despre lucrul cu clientii, despre cum sa te faci cunoscut ca si profesionist pe domeniul make-up! Fii deci atenta/atent la tot! Zilele de curs sunt foarte frumoase si poti sa ajungi la finalul cursului cu o gramada de informatii daca esti focusata/focusat sa primesti cat mai multe informatii si sa iti formezi cat mai multe abilitati!

 

Sigur sunt si alte preocupari la inceput de drum!

Ghid make-up

Tu ce provocari ai intampinat sau intampini?

Scrie AICI intrebarile tale. Iti raspund negresit, chiar eu 🙂 .

 

Si, inscrie-te GRATUIT in grupul de FB Academia Startline. Poti gasi informatii folositoare pentru tine.

 

Cu drag,

Gina

 

0 Comments

Leave Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.